dissabte, 11 de juliol del 2015

"Construir un vol"


 Instal·lació performantica.
Homenatge als coloms que malviuen a les ciutats i que la gent menysprea.

Te homenajeo a ti, paloma,
tu que has sido mensajera de la paz y has pasado a ser carroñera,

de las calles recojo tus plumas caídas que son espejo 
y signo de alto vuelo 
y vuelas perdida.

dilluns, 6 de juliol del 2015

DESNONAMENTS


Han aparegut a la platja del Trabucador (Delta de l’Ebre) un munt de closques de tortuga. Els científics no s’expliquen aquest fenomen, és un fet insòlit, mai s’havien trobat closques de tortuga buides, s’especula que podria ser un clar cas de desnonaments, doncs segons sembla no pagaven la hipoteca de l’habitacle.  

Tots pensàvem que els desnonaments sols és feien a la gent en risc d’exclusió social que no poden assolir els pagaments de les hipoteques dels seus pisos als bancs, gent gran, dones amb fills petits, gent malalta, aquests queden automàticament desemparats al carrer, situacions molt dramàtiques que fins hi tot en alguns casos condueixen al suïcidi. Ara sembla ser que les tortugues, que tota la vida han tingut casa de franc, segons una nova llei sobre habitatge, és veuran obligades a pagar per posseir les closques o si més no hauran de pagar lloguer.

La conseqüència d’això ha estat el desnonament de les tortugues de les seves closques, ara aquestes closques buides queden condemnades a la degradació i sers molt vulnerables
queden desprotegits.


Han aparecido en la playa del Trabucador (Delta de l’Ebre)  un montón de conchas de tortuga. Los científicos no se explican este fenómeno, es un hecho insólito, nunca se habían encontrado caparazones de tortuga vacías, se especula que podría ser un claro caso de desahucios, pues al parecer no pagaban la hipoteca del habitáculo.

Todos pensábamos que los desahucios sólo se hacían a la gente en riesgo de exclusión social que no pueden  pagar las hipotecas de sus pisos a los bancos, personas mayores, mujeres con hijos pequeños, gente enferma, estos quedan automáticamente desamparados en la calle, son situaciones muy dramáticas que incluso en algunos casos conducen al suicidio. Ahora parece ser que las tortugas, que toda la vida han tenido casa gratis, según una nueva ley sobre vivienda, se verán obligadas a pagar por poseer los caparazones o al menos tendrán que pagar alquiler.

La consecuencia de ello ha sido el desahucio de las tortugas de sus caparazones, ahora estas cáscaras vacías quedan condenadas a la degradación y seres muy vulnerables
quedan desprotegidos.